Lake Residence

Denver, Colorado

Completion

2020

Client

Private

Size

7,750 SF, 880 SF ADU

Share

Scope of Work

Architect of Record, Interior Design

The Lake Residence was designed in relationship to the lake and views with an equal focus on the courtyard as an extension of the home. A thoughtful processional sequence influences how the owners and guests interact with the interior spaces and the surrounding landscape. Connections to nature and access to natural light are provided throughout the residence.

Masonry and blackened steel are interwoven with softer elements of wood, glass and weathered steel, creating a juxtaposition of transparency and solidity.

As the formal and social center of the home, the courtyard evokes connection to nature and extends the interior spaces to the landscape. 

The residence was designed in relationship to the surrounding tree canopy and lake views.

A residence with metaphorical and literal connection to the four elements: earth, water, fire and sky