Aimco Headquarters

Denver, Colorado

Completion

2020

Client

Aimco

Size

42,000 SF

Share

Scope of Work

Interior Design, Experiential Design, Art Program

Aimco’s corporate headquarters have relocated to the top two floors of their Denver Tech Center high-rise to create a more collaborative, flexible and healthy office environment. The approach to the new 42,000 sf space, completed in 2019, was driven by Aimco’s vision of portraying a more contemporary real estate company and offering heightened amenities for employees and guests.

Conceptually, the design brings the exterior—sunlight, landscape, culture, and community—to the interior. The new space involves an open office floor plan with access to daylight and unobstructed views across the entirety of the space. Meeting rooms and communal spaces are placed strategically for a maximum level of impromptu encounters among Aimco team members.

Extensive plantings throughout the office provide clean air and a calm work environment. The interconnecting stair between floors below a large skylight connects staff to an extensive “Town Square” with all the amenities of an urban development—a full service café, post office, library, and communal gathering and entertainment space—all with endless views across the Denver cityscape and Rocky Mountains as a steady reminder of place.

Transparency ensures ample access to daylight, unobstructed views across the entirety of the space and panoramic views of Denver and the Rocky Mountains.

Authentic materiality and heightened amenity spaces create a contemporary and enduring workplace